09 Şubat
2018
Gıda S.K. Haberleri

Gıda Sektöründe Hayvansal Ürünler Alanında Meslek Haritası Çalıştayı Gerçekleştirildi.



Gıda sektöründe hayvansal ürünler alanında meslek standardı hazırlama çalışmalarına temel teşkil edecek meslek haritasının hazırlanması amacıyla ilgili kamu kurumlarının, meslek kuruluşlarının, sektör temsilcilerinin ve gıda sektör komitesi üyelerinin katılımı ile 08 Şubat 2018 tarihinde Kurumumuzda “Gıda Sektörü Hayvansal Ürünler Alanı Meslek Haritası Çalıştayı” gerçekleştirildi.

Çalıştay açılışında MYK Uzmanı A. Gülçin AKBIYIK tarafından katılımcılara Ulusal Yeterlilik Sistemi, Mesleki Yeterlilik Kurumu’nun amacı, yapısı, görevleri ve gıda sektöründe bugüne kadar gerçekleştirilen faaliyetler hakkında bilgilendirme yapıldı.

Meslek haritalama çalışmasının amaç ve yöntemi konusunda katılımcılar Moderatör Hayrünisa SALDIROĞLU tarafından bilgilendirildikten sonra çalıştayın ikinci kısmına geçildi. İkinci kısımda hayvansal ürünlerin üretim süreçlerini kapsayan haritalama çalışması yapıldı.

gida sektori