MYK Gıda Sektör Komitesi, Türkiye Gıda Sanayii İşverenleri Sendikası (TÜGİS) tarafından hazırlanan Et Reyonu Elemanı (Seviye 3), Et Ürünleri İşleme Elemanı (Seviye 4) ve Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) hazırlanan Et İşleme Elemanı (Seviye 4), Kesimhane Elemanı (Seviye 4), Kasap (Seviye 5) taslak meslek standartlarını incelemek üzere 21-22 Kasım 2016 tarihinde onbirinci toplantısını gerçekleştirdi.
Gıda Sektör Komitesi üyelerinin yanı sıra TÜGİS ve TESK’in standart hazırlama ekibinde yer alan temsilcilerin de katılım sağladığı toplantıda, komiteye sunulan taslak meslek standartları incelenmiş, tartışılmış ve gerekli düzeltmelerin yapılmasının ardından yeniden MYK Gıda Sektör Komitesinde incelenmesine karar verilmiştir.