09 Haziran
2017
Gıda S.K. Haberleri

MYK Gıda Sektör Komitesi 17. Toplantısı Gerçekleştirildi



MYK Gıda Sektör Komitesi, Öz Tütün, Müskirat, Gıda Sanayii ve Yardımcı İşçileri Sendikası (Öz Gıda-İş) tarafından hazırlanan “Baharat ve Çeşni Üretim Operatörü (Seviye 4)”, “Sebze ve Meyve Konservesi Üretim Operatörü (Seviye 4)”, “Kahvaltılık Tahıl Ürünleri Üretim Operatörü (Seviye 4)” ve “Sos Üretim Operatörü (Seviye 4)” taslak meslek standartlarını incelemek üzere 07-08 Haziran 2017 tarihlerinde onyedinci toplantısını gerçekleştirdi.

Gıda Sektör Komitesi üyelerinin yanı sıra Öz Gıda-İş’in standart hazırlama ekibinde yer alan temsilcilerin de katılım sağladığı toplantıda, komiteye sunulan taslak meslek standartları incelenmiş, tartışılmış ve gerekli düzeltmelerin yapılmasının ardından MYK Yönetim Kurulu’nun onayına sunulmasına karar verilmiştir.

Meslek standartları MYK Yönetim Kurulu’nun onayının ardından Resmi Gazete’de yayımlanarak Ulusal Meslek Standardı olarak yürürlüğe girecektir.

09062017-2