MYK Gıda Sektör Komitesi, Türkiye Gıda Sanayi İşverenleri Sendikası (TÜGİS) tarafından hazırlanan “Süt ve Süt Ürünleri İşleme Operatörü (Seviye 4)”, “Su Ürünleri İşleme Operatörü (Seviye 4)”, “Et Ürünleri İşleme Operatörü (Seviye 4)”, “Meyve-Sebze Suyu ve Alkolsüz İçecek Üretim Operatörü (Seviye 4)”, “Meyve-Sebze Püre ve Konsantresi Üretim Operatörü (Seviye 4)”, “Nişasta Bazlı Şeker Rafineri Operatörü (Seviye 4)” ve “Mısır İşleme Operatörü (Seviye 4)” taslak yeterliliklerini incelemek üzere 18-20-25 Ağustos 2021 tarihlerinde yirmi beşinci toplantısını gerçekleştirdi.
Gıda Sektör Komitesi üyelerinin yanı sıra TÜGİS temsilcilerin de katılım sağladığı toplantıda, komiteye sunulan taslak yeterlilikler ve uygulanan pilot sınavlar incelenmiş, tartışılmış ve gerekli düzenlemelerin yapılmasının ardından MYK Yönetim Kurulu’nun onayına sunulmasına karar verilmiştir.