Gıda Sektöründe MYK tarafından görevlendirilecek kurum ve kuruluşlarca hazırlanan meslek standartlarının ulusal meslek standardı olarak kabul edilmesi için inceleme yapmak, önerilerde bulunmak ve karar vermekle görevli MYK Gıda Sektör Komitesi oluşturularak, 17 Mayıs 2011 tarihinde ilk toplantısı gerçekleştirildi.
MYK’nın faaliyetlerine başlayan 20’nci Sektör Komitesi olan Gıda Sektör Komitesinin gerçekleştirilen ilk toplantısına işçi, işveren, meslek kuruluşları ve ilgili bakanlıkların temsilcilerinden oluşan sektör komitesi üyeleri katılım sağladı.
MYK Gıda Sektör Komitesi Temsilcileri:
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı |
Nefise Burcu Ünal |
Milli Eğitim Bakanlığı |
Sevda KARA |
Sağlık Bakanlığı |
Dr.Dyt.Biriz Çakır |
Sanayi ve Ticaret Bakanlığı |
Ramazan ÖZKER |
Tarım ve Köyişleri Bakanlığı |
Selman Ayaz |
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği |
Dr.İsmail Mert |
Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu |
Bercan ÖĞÜT |
Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu |
Tuğba BALCI |
Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu |
Ahmet Enis ZÖNGÜR |
Türkiye Ziraat Odaları Birliği |
Ebru KUZU |
Mesleki Yeterlilik Kurumu |
Tuğba YILMAZ |
Toplantıda, MYK Meslek Standartları Dairesi Başkanı Firuzan SİLAHŞÖR’ün açılış konuşmasından sonra, MYK Sektör Sorumlusu Tuğba YILMAZ, Ulusal Mesleki Yeterlilik Sistemi, Mesleki Yeterlilik Kurumu’nun yapısı, görevleri, gerçekleştirilen faaliyetler, Meslek Standartları, Komitenin görevleri ve süreçler hakkında bilgiler verdi. Sunumun ardından katılımcılardan gelen sorular yanıtlandı.
Toplantı, gündem gereği Başkan ve Başkan Vekili seçimi ile devam etti. Komite Başkanlığına Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği temsilcisi İsmail MERT, Başkan Vekilliğine ise Milli Eğitim Bakanlığı temsilcisi Sevda KARA oybirliği ile seçildi.